În Delta Dunării ar putea începe vânătoarea mistreţilor
În Delta Dunării ar putea începe, la sfârşitul acestei săptămâni, vânătoarea mistreţilor şi a şacalilor, pentru limitarea transmiterii virusului pestei porcine africane.
09 Noiembrie 2018, 10:56
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării îşi va emite propria autorizaţie de mediu, iar vânătoarea va fi efectuată de pădurarii de la Direcţia Silvică, sub supravegherea poliţiştilor de frontieră.
După mai bine de două luni de la adoptarea hotărârii privind vănătoarea de extracţie a mistreţilor şi şacalilor din Delta Dunării, activitatea ar putea începe, în sfârşit, în acest weekend, după o serie de derogări de la Legea administraţiei, Rezervaţia Biosferei Delta Dunării a fost împuternicită să îţi emită propria autorizaţie de mediu pentru această activitate.
Un singur lucru mai este de făcut, spune guvernatorul Deltei, Mălin Muşetescu:
„Împreună cu Direcţia Silvică, avem planul de acţiune; doar trebuie să anunţăm Ministerul de Interne, ca să poată asigura zonele unde se va vâna, să asigure siguranţa, să nu avem, Doamne, fereşte, evenimente neplăcute”.
După ce pesta porcină africană a decimat populaţia de mistreţi din Delta Dunării, vânătoarea ce se va organiza în următoarele zile vizează mai degrabă şacalii.
Mălin Muşetescu: „Nu există vânătoare la mistreţi vara în Delta Dunării, asta ştie toată lumea, dar era o situaţie deosebită. Însă la şacali e perioada cea mai neotrivită, pentru că suntem cu apele foarte jos, suprafaţa de uscat în Delta Dunării a crescut, deci şansele să poţi şacalul e foarte mică”.
Potrivit ultimei monitorizări a populaţiei de şacali, în Delta Dunării se estimează că ar fi peste 2.000 de exemplare, în timp ce numărul mistreţilor ar fi scăzut sub 100.
Sursa: rador