Foarte puţini asistaţi social prestează ore de muncă în folosul comunităţii
Persoanele care primesc ajutoare de la stat sunt obligate, conform legii, să muncească în folosul comunităţii câteva ore în fiecare lună.

09 August 2022, 14:05
Deşi activităţile nu sunt grele, foarte puţini asistaţi sociali le prestează. La Giurgiu, spre exemplu, din cele aproape 500 de persoane care iau bani de la stat, nici măcar 10 nu vin la muncă. Relatează corespondenta RRA Marcela Petcu:
Gheorghe şi Ecaterina sunt printre puţinii beneficiari de ajutor social din municipiul Giurgiu, care prestează ore în folosul comunităţii.
E greu ceea ce faceţi?
-: Nu e. Nu e, că mie îmi place munca. Eu am lucrat în construcţii.
-: Cum să nu fac orele? Nu e păcat? E păcat, de ce să nu fac o zi jumate, de ce să profităm?
Ce vârstă aveţi, doamnă?
-: 60 de ani împlinesc anul ăsta. Am fost la spaţii verzi şi nu am putut să mai merg, nu m-am simţit bine. Am opt luni de zile am fost.
Oamenii muncesc între 19 şi 44 de ore pe lună. Sunt, însă printre puţinii, pentru că mulţi dintre beneficiari nu vin să presteze munci în folosul comunităţii, iar Primăria nu le poate tăia indemnizaţiile, pentru că fie vin cu scutiri medicale, fie se ocupă de îngrijirea copiilor în vârstă de până la şapte ani.
Georgiana Saltelechi, purtător de cuvânt Primăria Giurgiu: „Dintre cele 485 de persoane sunt apţi de muncă doar şase beneficiari. Persoanele apte sunt angrenate de Societatea Giurgiu Servicii Locale în activităţile derulate în folosul comunităţii.”
Ajutoarele sociale variază între 142 şi 600 de lei în funcţie de câte persoane sunt într-o familie.
RADOR
Foto: Pixabay