În Mariupol, lipsa condiţiilor sanitare şi alimentare a crescut riscul unor epidemii
Situaţia a devenit din nou dramatică la Mariupol, port la Marea Azov, unde au murit peste 20.000 de locuitori, iar lipsa condiţiilor sanitare şi alimentare a crescut mult riscul unor epidemii, în special dizenterie şi chiar holeră.
11 Iunie 2022, 06:10
Primarul oraşului a lansat ONU şi Crucii Roşii un apel pentru crearea unui coridor umanitar de evacuare a civililor. De altfel, despre posibilitatea apariţiei unei epidemii de holeră în teritoriile ocupate de Rusia în Ucraina a avertizat şi ministrul german al sănătăţii, care a făcut ieri o vizită pe teritoriul ucrainean. El a anunţat că Germania va extinde ajutoarele medicale pentru răniţii ucraineni.
Karl Lauterbach se teme că în teritoriile ocupate din Ucraina ar putea izbucni holera. Aceasta ar fi o catastrofă, a spus el în timpul unei vizite în Ucraina. Pe fondul condiţiilor de igienă dezastruoase din aceste oraşe, apariţia holerei este de conceput, a spus politicianul social-democrat, comentând un comunicat al Ministerului britanic al Apărării, potrivit căruia oraşul Mariupol este ameninţat de o epidemie de holeră. Germania va extinde semnificativ ajutorul medical pentru victimele războiului din Ucraina. Un număr mare de pacienţi sunt transportaţi cu avionul în Germania şi trataţi în clinici speciale, a spus el. Lauterbach a adus în Ucraina 500 de proteze pentru adulţi şi 199 pentru copii
RADOR
Foto: Pixabay