Digurile din patru comune din Brăila, consolidate pentru prevenirea inundațiilor
Specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila efectuează, în contextul prognozelor privind creşterea debitului şi a nivelului Dunării, lucrări de punere în siguranţă prin completări mecanizate la terasamentele digurilor pe raza comunelor Gropeni, Chiscani, Stăncuţa şi Berteştii de Jos, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de Prefectură.
26 Septembrie 2024, 16:33
Prefectura Brăila afirmă, potrivit informaţiilor pe care le deţine, că 'pe digul Călmăţui-Gropeni-Chiscani există zone afectate de galeriile de animale săpate în diguri cu menţiunea că taluzul exterior nu este afectat'.
La sediul Instituţiei Prefectului - Judeţul Brăila a fost convocată, marţi, 24 septembrie, şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu factorii decidenţi locali pentru a analiza situaţia hidrologică a Dunării în contextul hidrometeorologic existent în ţările în amonte de intrarea fluviului pe teritoriul României, unde cantităţi importante de precipitaţii au produs debite mari.
Sursa citată a precizat că specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila au informat că pe digul Călmăţui-Gropeni-Chiscani există zone afectate de galeriile de animale săpate în diguri cu menţiunea că taluzul exterior nu este afectat, în acest context, SGA Brăila lucrând la punerea în siguranţă prin completări mecanizate de terasamente pe raza UAT Gropeni, Chiscani, Stăncuţa, Berteştii de Jos.
'De precizat că, de la intrarea în ţară, unda de viitură ar putea ajunge la intrarea în judeţul Brăila în circa 7 - 10 zile, în funcţie de debitul tranzitat. Cel mai mare debit înregistrat la Brăila în ultimii 20 de ani a fost de 15.180 metri cubi/secundă, la nivel de 714 cm, în data de 06 iulie 2010, când situaţia a fost ţinută sub control', se menţionează în comunicat.