Consiliul IMM-urilor din România finanțează înființarea 75 de firme
Consiliul IMM-urilor din România în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est şi Consiliul Judeţean Neamţ finanţează înfiinţarea a 75 de firme.
24 Octombrie 2018, 18:22
Aceștia o fac cu ajutorul proiectului ”Startup Activator” și este vorba de firme din regiunea Nord-Est, prin care se vor crea cel puţin 150 de locuri de muncă.
Potrivit unui comunicat al Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România, acest proiect are ca scop principal încurajarea antreprenoriatului prin implementarea unui program integrat de formare, mentorat şi finanţare pentru viitori întreprinzători în regiunea Nord- Est.
"În cursa pentru obţinerea finanţării din cadrul proiectului ”Startup Activator'” s-au înscris peste 500 de persoane care au efectuat cursuri de formare antreprenorială, 219 dintre acestea depunând planurile de afaceri în cadrul concursului. În urma analizării dosarelor, 75 dintre ele vor beneficia de o finanţare nerambursabilă de maximum 160.000 de lei", se arată în comunicat.
Cele mai multe planuri de afaceri depuse au provenit din judeţul Neamţ (90) şi Iaşi (80), urmate de Bacău (22 de planuri de afaceri depuse), Botoşani (18 planuri de afaceri depuse), Suceava (12) şi Vaslui (5 planuri de afaceri depuse).
Potrivit analizei celor 219 planuri de afaceri depuse, cele mai multe afaceri vor fi înfiinţate în industria prelucrătoare - 21%,
activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice - 14%, activităţi culturale şi recreative - 11%, IT - 10%, hoteluri şi restaurante - 8%
În ceea ce priveşte repartiţia pe gen, 58% din companii vor fi înfiinţate de bărbaţi şi 42% de femei.
”Proiectul Startup Activator a venit în sprijinul persoanelor care au vrut să beneficieze de cursuri de formare antreprenorială şi să îşi pună în practică ideea de business. Cele 75 de firme nou înfiinţate vor crea cel puţin 150 de noi locuri de muncă şi vor fi sprijinite permanent prin intermediul unui program integrat de asistenţă şi mentorat. Regiunea Nord-Est a demonstrat că, pe lângă vastul tezaur natural şi cultural de care dispune, este caracterizată si de un spirit antreprenorial dezvoltat, orientat pe crearea de valoare adăugată care să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a regiunii. Numărul mare de deponenţi reprezintă un vot de încredere pe care persoanele din regiune l-au acordat proiectului şi vreau să le asigur că întreg parteneriatul va continua să susţină prin acţiuni concrete dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Regiunea Nord-Est”, a spus Oana Bâra, manager de proiect.
Sursa:agerpres.ro
Sursa foto:libertatea.ro