Controale specifice Sărbătorilor Pascale, demarate la nivel national
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a demarat la nivel naţional controalele tematice specifice Sărbătorilor Pascale, pentru a asigura cetăţenilor un comerţ cu alimente sigure şi a preveni apariţia de toxiinfecţii alimentare.
Articol de Petruț Mazilu, 30 Martie 2023, 16:42
Controalele urmăresc verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală şi nonanimală, precum şi din unităţile de vânzare cu amănuntul, se arată într-un comunicat ANSVSA.
Funcţionarea locurilor de sacrificare a mieilor amenajate temporar este permisă numai în perioada 28 martie - 8 aprilie (premergătoare Paştelui Catolic), respectiv, în perioada 3-15 aprilie (premergătoare Paştelui Ortodox), între orele 7:00 - 17:00.
In perioada 28 martie - 15 aprilie 2023 este asigurată permanenţa activităţii prin programul prelungit la nivelul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene/a Municipiului Bucureşti şi circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale (CSVSAO) teritoriale, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.
La sediul acestora vor fi afişate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.
Potrivit sursei citate, aceste informaţii vor fi postate şi pe site-ul fiecărei DSVSA judeţene.
De asemenea, în toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate, în care va fi valorificată carnea şi celelalte produse de origine animală, de sezon, este asigurat necesarul de personal sanitar-veterinar şi programul prelungit de activitate, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.