Puiul la ceaun este un preparat tradițional românesc, extrem de simplu de gătit, delicios și cu o aromă intensă.
Există numeroase moduri în care cafeaua este făcută în întreaga lume. Espresso, presa franceză, picurare lentă, frappe,...
Obiceiurile culinare fac parte nemijlocită din identitatea unui popor, din fondul valorilor comune care țin laolaltă țesătura...
Prima clădire a primăriei Bucureștilor despre care avem știință și documenturi, s-a ridicat la sfârșitul domniei lui...
Plăcinta cu carne, dupa rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat savuros, ușor de gătit, ideal de servit la cină,...
Dovlecei și vinete țărănești, după rețeta lui Radu Anton Roman, sunt o combinație delicioasă, de preparat în special vara,...
Iahnie de fasole cu ciolan afumat, dupa rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat tradițional românesc, ușor de făcut și...
Prăjitura cu mălai, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat tradițional din zona Ardealului, delicios, cu un gust...
Musacaua de varză, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat savuros, care conține puține calorii, potrivit pentru...
Dacă te-ai hotărât să faci o plăcintă, trebuie neapărat să alegi rețeta lui Radu Anton Roman, cu umplutură de urdă și mărar,...
Placinta cu ceapa, dupa reteta lui Radu Anton Roman, este un preparat usor de pregatit, gustos si numai bun de servit...
Minciunele, după rețeta lui Radu Anton Român, sunt un soi de gogoși pufoase și delicioase, care ne aduc aminte de deserturile...
Mâncarea de pere cu carne, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat culinară delicios și savuros, care se prepară...
Balmoș, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat tradițional românesc, delicios, una din mâncărurile de bază ale...
Reteta de miel cu cartofi la cuptor, dupa Radu Anton Roman, este un deliciu culinar care promite sa impresioneze pe oricine...
Este unul dintre ingredientele de bază din bucătăria românească, dar și internațională. Află care este diferența între...
Un gustos bors de vara cu bostanei, dupa reteta lui Radu Anton Roman.
Chiftele de cartofi este o rețetă la îndemâna oricui. Ieftină, rapidă și cel mai important, delicioasă!
Jumarile de rata reprezinta un preparat mai putin cunoscut, insa la masa voievodului Grigorie Vodă Ghica acestea reprezentau...
Ciorba de salată verde, dupa rețeta lui Radu Anton Roman este un fel de mâncare uşor de preparat, într-un timp destul de scurt.
Rulada de cocos este un preparat servit la ocazii speciale la curtea Cantacuzinilor.
Chiar daca nu esti un mare amator de peste, reteta de chiftelutele de icre te va atrage negresit.
Brânzoaicele de Brăila sunt o magnifică gustare între două țuici sau o intrare grandioasă între o țuică și o ciorbă.
Tambal de prc dambovitean este o reteta savuroasa, de pe vremea hanurilor in care marii boieri tineau ospete de pomina.
Puiul taranesc cu rosii si smantana, este o reteta extrem de delicioasa, cu iz moldovenesc, un preparat potrivit pentru orice...
Supa cu parul zanelor este delicioasa zeama de gaina cu taietei, specifica zonei Banatului si servita de oameni duminica,...
Pastele cu broccoli si fulgi de migdale reprezinta solutia ideala pentru un pranz sau pentru o cina rapida, rezultatul fiind...
Ciorba de perisoare de peste este un preparat culinar specific zonei Dobrogei.
Merdenelele cu branza sunt preferatele romanilor in ceea ce priveste patiseria traditionala.
Sarmalute din carne de gasca (dupa Radu Anton Roman) e unul dintre cele mai savuroase preparate traditionale romanesti. „Din...
„Distrează fleanca“ (amușe-gueule) spun franțujii la așa fel de bucățele. „Sa meargă vinul“ le spunem noi, cei câțiva flăcăi...
Ketchupul este unul dintre cele mai utilizate condimente din lume, dar cel aflat în magazine este procesat și plin de aditivi.
Rețeta veche: cighir. Acolo, în munții Epirului, un cioban cu turma săracă și-a luat soarta în mâini, și-a părăsit adăpostul...
Ciorba de fasole verde are dichisul ei, la Săliște. Și-o poveste de ținut minte! De la Radu Anton Roman citire.„Mie nu-mi...
Lanţurile de tip fast-food au intrat definitiv în viața noastră. Deși știm că mâncarea comercializată este nesănătoasă, tot...
Chiar dacă știuca e un pește arhieuropean și nu e revistă de pescuit din Finlanda până-n Sicilia unde să nu apară...
În bucătăria bunică-mi, odinioară, n-aveam altă de făcut decât să țin zdravăn covata, să nu se ridice o dată cu aluatul luat...
In Muntenia nu-i obiceiul a se face pască. Acolo se fac numai cozonaci. (Gorovei) Colacii de casa se impletesc numai in doua...
De la Curtea Regală care avea 2 baluri oficiale, unul la 1 ianuarie, celălalt în februarie – de la balurile particolere ale...
Cei întorsi de la cele școli înalte, alde Mihail Kogălniceanu, alde Anastasie Panu, Vasile Alecsandri, Alecu Cuza, Lascăr...
Un fel de cartofi umpluți, o mâncare nord-muntenească destul de răspândită între Rucăr și Pietrosița, dar, inexplicabil,...
Nu „se există“, în rotunda ( ca o gălușcă) și pofticioasa Transilvanie, zemuri curative, de oameni bolnăvicioși, apele...
În frământatul secol al XIX-lea, un anume Ghica, s-a viclenit împotriva Padișahului și, spre scăparea capului, a fugit în...
Picanca! Neașteptat și expresiv nume pentru o mâncărică căzăcească de pește, iute doar cât primește imaginația (că și ea are...
Este un preparat în stil tătar cu multe mirodenii, originar de la nogaii din Hoarda de Aur, cunoscuți în istorie ca oameni...
Regina dulciurilor orientalo-levantino-mediteraneene, baclavaua aparține, de drept, culturii antice, de unde a ajuns peste...
Pe la 1850, Stambulul păstra încă din vremea împăraților Bizntini -Mahalaua Francilor- numită Galata, alături Pera. Cu vremea...
Rar se așază mâncarea asta singură, asta-i evident, dar se vor găsi destui care s-o placă și s-o aprecieze și așa, mai...
Pe cât de savuroasă, de plină, de catifelată e ciorba asta-una din cele mai cuceritoare fierturi românești-pe atât e de...
(De Sfânta Varvara, 4 decembrie, n.m.) Mamele obișnuiesc să-și imbarbureze copiii, ungându-i pe față cu miere, cu apa în care...
Am avut bucuria, în urmă cu un deceniu, să îngrijesc apariția pe piață a reeditării celei dintâi cărți de bucate tipărite în...