Ascultă Radio Antena Satelor Live

Gastronomie

Pui la ceaun (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 12 Iunie 2017, 11:31

Pui la ceaun (rețeta lui Radu Anton Roman)

Puiul la ceaun este un preparat tradițional românesc, extrem de simplu de gătit, delicios și cu o aromă intensă.

Pui la ceaun (rețeta lui Radu Anton Roman)
Moduri inedite de preparare a cafelei
Gastronomie 09 Iunie 2017, 08:42

Moduri inedite de preparare a cafelei

Există numeroase moduri în care cafeaua este făcută în întreaga lume. Espresso, presa franceză, picurare lentă, frappe,...

Moduri inedite de preparare a cafelei
Manifest pentru gastronomia și vinurile din România
Gastronomie 08 Iunie 2017, 07:32

Manifest pentru gastronomia și vinurile din România

Obiceiurile culinare fac parte nemijlocită din identitatea unui popor, din fondul valorilor comune care țin laolaltă țesătura...

Manifest pentru gastronomia și vinurile din România
Tochitura necredincioșilor (rețeta Kerei Calița)
Gastronomie 06 Iunie 2017, 12:24

Tochitura necredincioșilor (rețeta Kerei Calița)

Prima clădire a primăriei Bucureștilor despre care avem știință și documenturi, s-a ridicat la sfârșitul domniei lui...

Tochitura necredincioșilor (rețeta Kerei Calița)
Plăcintă cu carne (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 06 Iunie 2017, 08:52

Plăcintă cu carne (rețeta lui Radu Anton Roman)

Plăcinta cu carne, dupa rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat savuros, ușor de gătit, ideal de servit la cină,...

Plăcintă cu carne (rețeta lui Radu Anton Roman)
Dovlecei și vinete țărănești (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 02 Iunie 2017, 10:50

Dovlecei și vinete țărănești (rețeta lui Radu Anton Roman)

Dovlecei și vinete țărănești, după rețeta lui Radu Anton Roman, sunt o combinație delicioasă, de preparat în special vara,...

Dovlecei și vinete țărănești (rețeta lui Radu Anton Roman)
Iahnie de fasole cu ciolan afumat (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 31 Mai 2017, 08:28

Iahnie de fasole cu ciolan afumat (rețeta lui Radu Anton Roman)

Iahnie de fasole cu ciolan afumat, dupa rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat tradițional românesc, ușor de făcut și...

Iahnie de fasole cu ciolan afumat (rețeta lui Radu Anton Roman)
Prăjitură cu mălai (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 30 Mai 2017, 06:08

Prăjitură cu mălai (rețeta lui Radu Anton Roman)

Prăjitura cu mălai, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat tradițional din zona Ardealului, delicios, cu un gust...

Prăjitură cu mălai (rețeta lui Radu Anton Roman)
Musaca de varză (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 29 Mai 2017, 08:43

Musaca de varză (rețeta lui Radu Anton Roman)

Musacaua de varză, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat savuros, care conține puține calorii, potrivit pentru...

Musaca de varză (rețeta lui Radu Anton Roman)
Plăcintă cu urdă și mărar (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 26 Mai 2017, 11:12

Plăcintă cu urdă și mărar (rețeta lui Radu Anton Roman)

Dacă te-ai hotărât să faci o plăcintă, trebuie neapărat să alegi rețeta lui Radu Anton Roman, cu umplutură de urdă și mărar,...

Plăcintă cu urdă și mărar (rețeta lui Radu Anton Roman)
Plăcintă cu ceapă (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 25 Mai 2017, 07:29

Plăcintă cu ceapă (rețeta lui Radu Anton Roman)

Placinta cu ceapa, dupa reteta lui Radu Anton Roman, este un preparat usor de pregatit, gustos si numai bun de servit...

Plăcintă cu ceapă (rețeta lui Radu Anton Roman)
Minciunele (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 24 Mai 2017, 10:49

Minciunele (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Minciunele, după rețeta lui Radu Anton Român, sunt un soi de gogoși pufoase și delicioase, care ne aduc aminte de deserturile...

Minciunele (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Mâncare de pere cu carne (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 12 Mai 2017, 11:29

Mâncare de pere cu carne (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Mâncarea de pere cu carne, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat culinară delicios și savuros, care se prepară...

Mâncare de pere cu carne (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Balmoș (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 11 Mai 2017, 10:51

Balmoș (rețeta lui Radu Anton Roman)

Balmoș, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat tradițional românesc, delicios, una din mâncărurile de bază ale...

Balmoș (rețeta lui Radu Anton Roman)
Miel cu cartofi la cuptor (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 10 Mai 2017, 11:36

Miel cu cartofi la cuptor (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Reteta de miel cu cartofi la cuptor, dupa Radu Anton Roman, este un deliciu culinar care promite sa impresioneze pe oricine...

Miel cu cartofi la cuptor (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Ce tip de orez se potrivește fiecărui preparat
Gastronomie 09 Mai 2017, 19:05

Ce tip de orez se potrivește fiecărui preparat

Este unul dintre ingredientele de bază din bucătăria românească, dar și internațională. Află care este diferența între...

Ce tip de orez se potrivește fiecărui preparat
Borș de bostănei (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 09 Mai 2017, 08:38

Borș de bostănei (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Un gustos bors de vara cu bostanei, dupa reteta lui Radu Anton Roman.

Borș de bostănei (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Chiftele de cartofi (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 08 Mai 2017, 09:34

Chiftele de cartofi (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Chiftele de cartofi este o rețetă la îndemâna oricui. Ieftină, rapidă și cel mai important, delicioasă!

Chiftele de cartofi (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Jumări de raţă. Rețeta Kerei Calița
Gastronomie 05 Mai 2017, 12:23

Jumări de raţă. Rețeta Kerei Calița

Jumarile de rata reprezinta un preparat mai putin cunoscut, insa la masa voievodului Grigorie Vodă Ghica acestea reprezentau...

Jumări de raţă. Rețeta Kerei Calița
Ciorbă de salată verde (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 05 Mai 2017, 09:00

Ciorbă de salată verde (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Ciorba de salată verde, dupa rețeta lui Radu Anton Roman este un fel de mâncare uşor de preparat, într-un timp destul de scurt.

Ciorbă de salată verde (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Ruladă de cocos (rețeta Kerei Kalița)
Gastronomie 04 Mai 2017, 17:21

Ruladă de cocos (rețeta Kerei Kalița)

Rulada de cocos este un preparat servit la ocazii speciale la curtea Cantacuzinilor.

Ruladă de cocos (rețeta Kerei Kalița)
Chifteluțe de icre (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 04 Mai 2017, 08:36

Chifteluțe de icre (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Chiar daca nu esti un mare amator de peste, reteta de chiftelutele de icre te va atrage negresit.

Chifteluțe de icre (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Brânzoaice de Brăila (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 03 Mai 2017, 11:15

Brânzoaice de Brăila (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Brânzoaicele de Brăila sunt o magnifică gustare între două țuici sau o intrare grandioasă între o țuică și o ciorbă.

Brânzoaice de Brăila (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Țambal de porc dâmbovițean (rețeta Kerei Calița)
Gastronomie 02 Mai 2017, 16:39

Țambal de porc dâmbovițean (rețeta Kerei Calița)

Tambal de prc dambovitean este o reteta savuroasa, de pe vremea hanurilor in care marii boieri tineau ospete de pomina.

Țambal de porc dâmbovițean (rețeta Kerei Calița)
Pui țărănesc cu roșii și smântână (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 02 Mai 2017, 07:37

Pui țărănesc cu roșii și smântână (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Puiul taranesc cu rosii si smantana, este o reteta extrem de delicioasa, cu iz moldovenesc, un preparat potrivit pentru orice...

Pui țărănesc cu roșii și smântână (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Supă cu părul zânelor (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 28 Aprilie 2017, 11:43

Supă cu părul zânelor (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Supa cu parul zanelor este delicioasa zeama de gaina cu taietei, specifica zonei Banatului si servita de oameni duminica,...

Supă cu părul zânelor (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Paste cu broccoli și fulgi de migdale
Gastronomie 28 Aprilie 2017, 11:32

Paste cu broccoli și fulgi de migdale

Pastele cu broccoli si fulgi de migdale reprezinta solutia ideala pentru un pranz sau pentru o cina rapida, rezultatul fiind...

Paste cu broccoli și fulgi de migdale
Ciorbă de perișoare de pește (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 26 Aprilie 2017, 15:28

Ciorbă de perișoare de pește (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Ciorba de perisoare de peste este un preparat culinar specific zonei Dobrogei.

Ciorbă de perișoare de pește (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Merdenele (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 25 Aprilie 2017, 07:29

Merdenele (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Merdenelele cu branza sunt preferatele romanilor in ceea ce priveste patiseria traditionala.

Merdenele (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Sărmaluțe în foi de viță (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 24 Aprilie 2017, 06:06

Sărmaluțe în foi de viță (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Sarmalute din carne de gasca (dupa Radu Anton Roman) e unul dintre cele mai savuroase preparate traditionale romanesti. „Din...

Sărmaluțe în foi de viță (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Sărățele muntenești (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 21 Aprilie 2017, 07:23

Sărățele muntenești (Rețeta lui Radu Anton Roman)

„Distrează fleanca“ (amușe-gueule) spun franțujii la așa fel de bucățele. „Sa meargă vinul“ le spunem noi, cei câțiva flăcăi...

Sărățele muntenești (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Cel mai sănătos ketchup făcut în casă: Află care este cea mai bună rețetă
Gastronomie 21 Aprilie 2017, 07:06

Cel mai sănătos ketchup făcut în casă: Află care este cea mai bună rețetă

Ketchupul este unul dintre cele mai utilizate condimente din lume, dar cel aflat în magazine este procesat și plin de aditivi.

Cel mai sănătos ketchup făcut în casă: Află care este cea mai bună rețetă
Cighir (rețeta Kerei Calița)
Gastronomie 20 Aprilie 2017, 13:51

Cighir (rețeta Kerei Calița)

Rețeta veche: cighir. Acolo, în munții Epirului, un cioban cu turma săracă și-a luat soarta în mâini, și-a părăsit adăpostul...

Cighir (rețeta Kerei Calița)
Ciorbă de fasole verde ca la Săliște (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 20 Aprilie 2017, 10:03

Ciorbă de fasole verde ca la Săliște (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Ciorba de fasole verde are dichisul ei, la Săliște. Și-o poveste de ținut minte! De la Radu Anton Roman citire.„Mie nu-mi...

Ciorbă de fasole verde ca la Săliște (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Secretele murdare ale lanțurilor de fast-food
Gastronomie 20 Aprilie 2017, 09:51

Secretele murdare ale lanțurilor de fast-food

Lanţurile de tip fast-food au intrat definitiv în viața noastră. Deși știm că mâncarea comercializată este nesănătoasă, tot...

Secretele murdare ale lanțurilor de fast-food
Ficăței de știucă în unt (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 19 Aprilie 2017, 14:13

Ficăței de știucă în unt (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Chiar dacă știuca e un pește arhieuropean și nu e revistă de pescuit din Finlanda până-n Sicilia unde să nu apară...

Ficăței de știucă în unt (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Cozonacul și pasca – o istorie, câteva etimologii și mai multe rețete
Gastronomie 16 Aprilie 2017, 13:33

Cozonacul și pasca – o istorie, câteva etimologii și mai multe rețete

În bucătăria bunică-mi, odinioară, n-aveam altă de făcut decât să țin zdravăn covata, să nu se ridice o dată cu aluatul luat...

Cozonacul și pasca – o istorie, câteva etimologii și mai multe rețete
Colaci de Sfântul Paște (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 14 Aprilie 2017, 13:32

Colaci de Sfântul Paște (Rețeta lui Radu Anton Roman)

In Muntenia nu-i obiceiul a se face pască. Acolo se fac numai cozonaci. (Gorovei) Colacii de casa se impletesc numai in doua...

Colaci de Sfântul Paște (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Terină de somon (rețeta Kerei Calița)
Gastronomie 14 Aprilie 2017, 06:20

Terină de somon (rețeta Kerei Calița)

De la Curtea Regală care avea 2 baluri oficiale, unul la 1 ianuarie, celălalt în februarie – de la balurile particolere ale...

Terină de somon (rețeta Kerei Calița)
Cunună din cotlete de porc (rețeta Kerei Calița)
Gastronomie 13 Aprilie 2017, 17:39

Cunună din cotlete de porc (rețeta Kerei Calița)

Cei întorsi de la cele școli înalte, alde Mihail Kogălniceanu, alde Anastasie Panu, Vasile Alecsandri, Alecu Cuza, Lascăr...

Cunună din cotlete de porc (rețeta Kerei Calița)
Cartofi „de pădure“ (sau „de Rucăr“) Rețeta lui Radu Anton Roman
Gastronomie 13 Aprilie 2017, 09:21

Cartofi „de pădure“ (sau „de Rucăr“) Rețeta lui Radu Anton Roman

Un fel de cartofi umpluți, o mâncare nord-muntenească destul de răspândită între Rucăr și Pietrosița, dar, inexplicabil,...

Cartofi „de pădure“ (sau „de Rucăr“) Rețeta lui Radu Anton Roman
Ciorbă ardelenească de lobodă (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 12 Aprilie 2017, 14:52

Ciorbă ardelenească de lobodă (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Nu „se există“, în rotunda ( ca o gălușcă) și pofticioasa Transilvanie, zemuri curative, de oameni bolnăvicioși, apele...

Ciorbă ardelenească de lobodă (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Salată a la Russe (rețeta Kerei Calița)
Gastronomie 11 Aprilie 2017, 18:45

Salată a la Russe (rețeta Kerei Calița)

În frământatul secol al XIX-lea, un anume Ghica, s-a viclenit împotriva Padișahului și, spre scăparea capului, a fugit în...

Salată a la Russe (rețeta Kerei Calița)
Picanca (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 11 Aprilie 2017, 10:28

Picanca (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Picanca! Neașteptat și expresiv nume pentru o mâncărică căzăcească de pește, iute doar cât primește imaginația (că și ea are...

Picanca (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Sos Tartar (rețeta Kerei Calița)
Gastronomie 10 Aprilie 2017, 17:20

Sos Tartar (rețeta Kerei Calița)

Este un preparat în stil tătar cu multe mirodenii, originar de la nogaii din Hoarda de Aur, cunoscuți în istorie ca oameni...

Sos Tartar (rețeta Kerei Calița)
Baclava (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 07 Aprilie 2017, 08:17

Baclava (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Regina dulciurilor orientalo-levantino-mediteraneene, baclavaua aparține, de drept, culturii antice, de unde a ajuns peste...

Baclava (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Miel ca la Stambul (rețeta Kerei Calița)
Gastronomie 06 Aprilie 2017, 16:12

Miel ca la Stambul (rețeta Kerei Calița)

Pe la 1850, Stambulul păstra încă din vremea împăraților Bizntini -Mahalaua Francilor- numită Galata, alături Pera. Cu vremea...

Miel ca la Stambul (rețeta Kerei Calița)
Varză așezată (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 06 Aprilie 2017, 07:43

Varză așezată (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Rar se așază mâncarea asta singură, asta-i evident, dar se vor găsi destui care s-o placă și s-o aprecieze și așa, mai...

Varză așezată (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Borș de ciuperci (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 04 Aprilie 2017, 08:24

Borș de ciuperci (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Pe cât de savuroasă, de plină, de catifelată e ciorba asta-una din cele mai cuceritoare fierturi românești-pe atât e de...

Borș de ciuperci (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Plăcintă cu nuci (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 03 Aprilie 2017, 14:32

Plăcintă cu nuci (Rețeta lui Radu Anton Roman)

(De Sfânta Varvara, 4 decembrie, n.m.) Mamele obișnuiesc să-și imbarbureze copiii, ungându-i pe față cu miere, cu apa în care...

Plăcintă cu nuci (Rețeta lui Radu Anton Roman)
170 de ani de gastronomie dâmbovițeană. Cartea de bucate a Mariei Maurer, la aniversară
Gastronomie 31 Martie 2017, 15:45

170 de ani de gastronomie dâmbovițeană. Cartea de bucate a Mariei Maurer, la aniversară

Am avut bucuria, în urmă cu un deceniu, să îngrijesc apariția pe piață a reeditării celei dintâi cărți de bucate tipărite în...

170 de ani de gastronomie dâmbovițeană. Cartea de bucate a Mariei Maurer, la aniversară