10 motive să iei în calcul renunțarea la consumul de carne roșie
Cui nu-i place o friptură pe grătar udată din plin cu un pahar de vin roșu? Ei bine deși sunt o mulțime de oameni care n-ar rata nici în ruptul capului o asemenea tratație, carnea roșie nu-ți face întotdeauna bine.
20 Aprilie 2016, 05:32
Iata 10 motive sa iei in calcul renuntarea la consumul de carnea rosie (insotite de argumente stiintifice).
1. Consumul de carne creste nivelul de estrogen
Dieta bogata in carne agraveaza dominanta estrogenului din organism. De fapt, femeile care consuma mai multa carne rosie si mai putin peste si legume prezinta un risc mai mare de endometrioza. Mai mult, consumul ridicat de carne este asociat cu un consum mai scazut in fibre ceea ce are ca efect cresterea estrogenului si inmultirea bacteriilor rele si flora microbiana.
2. Femeile care mananca multa carne rosie inregistreaza un risc mai mare de cancer la san
Legatura este chiar mai puternica in cazul femeilor aflate la menopauza care prezinta un risc cu 22% mai mare printre urmasele Evei care au o dieta in care predomina carnea rosie/ ori produsele procesate din carne.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.
Foto: Pixabay