Cele mai nocive combinații alimentare
Anumite alimente se combină de minune, iar aici nu ne referim numai la gust, ci și la efectul pe care îl au asupra organismului. Pe de altă parte, altele nu ar trebui mâncate niciodată împreuna, pentru că împiedică absorbția de nutrienți, balonează și cresc nivelul zahărului în sânge.
19 Ianuarie 2016, 07:30
Următoarele șase combinații nu ar trebui făcute niciodată dacă vreți să evitați problemele digestive și stările de rău.
Ceai + lapte
Ceaiul negru este bogat în antioxidanți, care reduc inflamația asociată cu diverse boli cronice. Adăugând chiar și o cantitate mică de lapte (de vacă sau de soia) în ceașca cu ceai anulați toate aceste beneficii. Proteinele din lapte „se lipesc” de antioxidanții din ceai și previn absorbția acestora.
În plus, nu puteți beneficia nici de calciul din lapte. „Cafeina din ceai împiedică absorbția calciului”, afirmă Rachel Meltzer Warren, nutriționist britanic.
Pâine albă + gem
Carbohidrații simpli fac ca nivelul zahărului din sânge să crească în mod alarmant. Asocierea a două tipuri de astfel de carbohidrați reprezintă o rețetă pentru dezastru. Pe termen lung, creșterea și scădearea bruscă a nivelului zahărului în sânge afectează pancreasul și conduce la rezistă la insulină și diabet.
Cea mai bună idee ar fi să renunțați la carbohidrați rafinați, alegând cereale integrale, bogate în fibre, iar foamea va fi satisfăcută pe termen lung.