CLICKPENTRUFEMEI.RO - Alimentul care te scapă de senzația de greață
Ghimbirul este un ingredient comun în bucătăria asiatică și indiană, dar a fost folosit de secole pentru proprietățile sale de vindecare. Acesta are o istorie lungă de beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru scutirea senzației de greață, probleme digestive și dureri.
21 Aprilie 2016, 13:20
Cel mai des folosită în scopuri medicinale este tulpina sau rădăcina, cunoscută sub numele de rozim. Aceasta poate fi consumată în stare proaspătă, sub formă de praf, uscată precum condiment, sub formă de ulei sau suc. Dacă încă nu folosești ghimbirul în bucătărie, iată câteva motive pentru care ar trebui să începi să-l utilizezi.
Iată ce beneficii are ghimbirul asupra organismului:
1. Reduce problemele digestive
Compușii fenolici din ghimbir s-au dovedit că ajută la ameliorarea iritației de la nivelul tractului gastro-intestinal. În plus, ajută la stimularea salivei și a bilei de producție, permițând în acest timp trecerea alimentelor și fluidelor prin tractul gastro-intestinal mai ușor. Dacă iei o lingură de ghimbir înainte de a mânca, reduci cu 50 % procesul de indigestie.
Află şi alte proprietăţi benefice ale acestui super-aliment AICI.