CLICKPENTRUFEMEI.RO - Plante care au grijă de rinichi
Excesul de toxine, unele medicamente și anumite boli împiedică rinichii să elimine reziduurile din organism. Din această cauză se pot forma calculi renali și infecții urinare. Din fericire, afecțiunile la rinichi pot fi prevenite și tratate cu remedii din plante. Pietrele la rinichi sunt provocate de acumulări de săruri minerale care se solidifică în tractul urinar. Acestea variază, ca dimensiune, de la firicele de nisip la bulgărași de câțiva centimetri. Pe lângă calculi, rinchii pot fi afectați de inflamații și infecții serioase, care netratate se pot agrava.
18 Iulie 2016, 16:36
Printre cele mai frecvent întâlnite simptome ale bolilor renale se numără retenția de apă, senzația de greață și vomă, pierderea poftei de mâncare, dureri în partea de sus a spatelui, în zona abdomenului inferior și inghinal.
De asemenea, dacă simți nevoia să urinezi des, dar nu poți din cauza usturimilor, ori observi urme de sânge sau puroi în urină, e bine să mergi la medic. Poți ameliora simptomele cu leacurile naturiste, care au proprietăți diuretice și antiinflamatoare.
Ceaiul din cozi de cireșe combate infecţiile
Decoctul sau ceaiul din cozi de cireșe poate fi de ajutor în tratamentul infecțiilor urinare, cunoscute și ca cistite. Pune 40 de cozi de cireşe într-o jumătate de litru de apă fierbinte, mai lași la fiert aproximativ 10 minute, apoi dai deoparte 20 de minute. Ar fi bine să bei acest ceai în fiecare zi, timp de două săptămâni, și dacă suferi de dureri la nivelul rinichilor sau al colicilor renale. Dacă ai nevoie de un efect mai intens, combină cozile de cireșe cu frunze de merișor, semințe de măceșe și frunze de coada calului, și fă ceaiuri, pe care e bine să le bei în cure de câte o lună.
Descoperă AICI cum pot fi prevenite şi tratate afecţiunile la rinichi cu remedii din plante.