CLICKPENTRUFEMEI.RO - Suferi cu inima? Iată de ce e bine să mănânci ceapă
Ceapa previne apariția maladiilor cardiovasculare și alină problemele celor care suferă deja cu inima. Substanțele din compoziția ei scad riscul de tromboză și reduc nivelul colesterolului.
26 Mai 2016, 12:55
Scade colesterolul
Quercitina din ceapă (în special din ceapa galbenă) protejează organismul de colesterolul „rău“, oxidat. De aceea, un consum ridicat de ceapă galbenă este asociată unui risc mai scăzut de maladii coronariene. Și saponinele din ceapă au capacitatea de a scădea colesterolul din sânge.
Împiedică formarea cheagurilor
Persoanele care consumă frecvent o ceapă jumătate pe zi prezintă risc redus de tromboză venoasă (când care circulaţia sângelui în vene este blocată din cauza formării unui cheag de sânge), compușii antioxidanți și cu sulf ai cepii împiedicând agregarea plachetară (fenomen care crește riscul formării cheagurilor). În plus, consumul de ceapă scade nivelul trigliceridelor în sânge.
Află de ce e bine să mănânci ceapă AICI.