CLICKPENTRUFEMEI.RO - Tarhonul, un altfel de medicament
Folosit în special la aromarea preparatelor culinare, tarhonul are proprietăți terapeutice mai puțin cunoscute. În Antichitate, planta era utilizată ca antidot pentru veninul șerpilor.
21 Septembrie 2015, 10:30
În medicina naturistă, de la tarhon se folosesc: părțile aeriene (tulpinile florale), frunzele, recoltate în lunile iulie-septembrie, și rădăcinile. În acestea se găsesc uleiuri volatile, taninuri, minerale și vitamine (B1 și C).
Ameliorează durerile de stomac
Dacă suferi de ulcer gastric, afecțiuni hepatice sau renale, apelează la infuzia de tarhon, pe care o obții dintr-o linguriță de pulbere la 200 ml de apă clocotită. Lași preparatul acoperit 10-15 minute, după care strecori. Bei o cană pe zi, până te simți mai bine.
Stimulează apetitul
Întrucât are proprietăți tonice, tarhonul este util persoanelor care nu au poftă de mâncare.Poate fi consumat ca atare, în salate, sau sub formă de infuzie, înainte de masă.
Descoperă și alte beneficii ale tarhonului AICI.