CLICKPENTRUFEMEI.RO - Tratamente cu hrean, rețete din vremea Antichității
Efectele medicinale ale plantei sunt atribuite compuşilor chimici care dau mirosul înţepător şi iuţimea gustului. Cercetările au arătat că aceste substanţe luptă cu bacteriile și pot trata numeroase afecțiuni. În medicina naturistă se utilizează rădăcina de hrean, care este bogată în vitamina C şi în minerale preţioase pentru organism, precum fierul, calciul, magneziul şi potasiul.
11 Iulie 2016, 12:37
Dioscoride, farmacologul grec născut în anul 40 d.H, scria despre efectele terapeutice ale hreanului în tratatele sale de medicină naturistă. Astăzi, planta a ajuns să trateze boli diverse, de la sinuzite până la cancer. Studiile în domeniu au scos la iveală proprietăți benefice ale hreanului în caz de cancer la colon, stomac și plămâni, însă tratamentul trebuie recomandat de un medic fitoterapeut.
Info
În caz de anemie, consumă timp de două săptămâni un pahar mare cu suc de sfeclă și hrean. Pentru a-l prepara, ai nevoie de patru sfecle și o linguriță de hrean ras, pe care le pui în storcător. Bea sucul obținut în prima jumătate de oră, ca să beneficiezi de toate proprietățile sale.
Leacuri străvechi
Bătrânii considerau această legumă drept leacul bun la toate și pe bună dreptate. Îl foloseau atât în caz de gripă, guturai și bronșită, cât și ca să amelioreze durerile de reumatism.
Descoperă şi alte leacuri străvechi cu hrean AICI.