CLICKPENTRUFEMEI.RO - Uleiuri din plante de existenţa cărora nu ai aflat încă
Uleiul de măsline, de palmier sau de rapiţă sunt alternative comune în bucătărie pentru clasicul ulei de floarea soarelui. Pe lângă gustul deosebit, aceste uleiuri pe bază de plante conţin grăsimi mono- și polinesaturate, bune pentru sănătatea inimii. Dar mai sunt multe alte uleiuri despre care ai vrea să afli.
23 Septembrie 2015, 15:48
De fapt, există numeroase uleiuri pe bază de plante care, adăugate în preparatele tale culinare pot adăuga varietate, arome noi şi interesante, și, cel mai important, beneficii suplimentare pentru sănătatea ta.
Uleiul din semințe de dovleac
Acest ulei de culoare verde închis, extras din seminţele de dovleac prăjite, este perfect pentru salate şi sosuri, dar nu este indicat pentru gătit în general.
Uleiul din semințe de cânepă
Acesta are grăsimi polinesaturate, necesare pentru o inimă sănătoasă, și acizi grași omega-3, un tip de grăsimi polinesaturate care poate oferi beneficii pentru o varietate de probleme de sănătate, inclusiv cancer, lupus şi artrită reumatoidă. Acest ulei are un gust delicat de alune de pământ, fiind deosebit de bun în pesto. El poate fi, de asemenea, folosit la salate sau stropit peste paste.
Descoperă și alte beneficii ale uleiurilor din plante AICI.