CLICKPOFTABUNA.RO Alivancă (rețete românești pe gustul tău)
Brânzeturile par a fi vedetele bucătăriei moldoveneşti şi bucovinene, mai ales că unele sunt folosite şi la deserturi, cum ar fi celebrele „poale-n brâu“ sau cum este această alivancă. Aceasta reteta romaneasca este o delicatesă pe care o descoperă orice turist atunci când trece pragul unui moldovean sau bucovinean. De fapt, mai pe scurt, alivanca este o prăjitură cu brânză şi mălai, care de la prima înghiţitură, ţi se va părea cel puţin interesantă.
10 Februarie 2016, 13:11
Alivancă cu smântână – Ingrediente (1 tavă)
350 g iaurt
50 g smântână
50 g brânză de vaci
2 ouă
sare
200 g griş
100 g zahăr
200 g mălai
200 g făină
coaja rasă de la 1 lămâie
1 lingură bicarbonat
50 g smântână (pentru ornat)
50 g zahăr pudră (pentru ornat)
unt pentru uns tava