CLICKPOFTABUNA.RO Borş de perişoare cu legume (rețete românești pe gustul tău)
Acestă rețetă românească de borş de perişoare cu legume este un răsfăţ cu care te poţi delecta fie la prânz fie la cină. Una dintre legume este morcovul, ale cărui proprietăţi curative sunt cunoscute încă din Antichitate. Consumat sub formă de suc sau preparat în mâncăruri, creşte rezistenţa şi contribuie la întreţinerea şi redobândirea stării de sănătate (conţine calciu, magneziu, fier, potasiu, vitaminele B1, B2 şi B6). carotenul elimină substanţele toxice din corp, având acţiune antioxidantă (împiedică formarea celulelor canceroase) şi scade nivelul colesterolului „rău“ din sânge.
28 Martie 2016, 11:53
Borş de perişoare cu legume – Ingrediente (8 porţii)
Pentru perişoare
500 g carne tocată
1 ceapă
2 linguri orez
2 ouă
1 lingură pătrunjel tocat fin
Pentru borş
1 morcov mare
1 rădăcină pătrunjel
1 rădăcină păstârnac
1 ceapă mare
1/2 ardei gras
1 legătură pătrunjel verde
1 legătură leuştean
200 ml pulpă de roşii (conservă)
1 l borş de casă
sare
piper măcinat şi boabe