CLICKPOFTABUNA.RO Budincă cu ştevie şi spanac (rețete românești pe gustul tău)
În bucătăria tradiţională românească, de la ştevie se consumă în primul rând frunzele, care au un gust acrişor, asemănător cu cel al spanacului. Se curăţă uşor, şi sunt mai untoase decât cele de spanac. Din ştevie poţi prepara salate simple sau în combinaţie cu alte legume (leurdă, ceapă verde, ridichi, roşii sau castraveţi), ciorbe sau diferite mâncăruri, cum ar fi orez cu ştevie sau această budincă cu ştevie şi spanac. Aceasta este una dintre rețetele românești cu ștevie și spanac.
22 Martie 2016, 11:51
Budincă cu ştevie şi spanac – Ingrediente (8 porţii)
200 g spanac proaspăt
300 g ştevie proaspătă
200 g şuncă afumată
2 cepe roşii
1 lingură ulei
150 ml suc de roşii (sau 2 linguri pastă de roşii)
5 ouă
6 linguri smântână
200 g caşcaval
sare
piper