CLICKPOFTABUNA.RO Caltaboş. Reţeta clasică (rețete românești pe gustul tău)
Catlabosul este unul din preparatele realizate dupa retete romanesti, care imbogatesc masa de Craciun. Care sunt cele mai importante mirodenii pentru caltaboş şi cârnaţi? În primul rând, ar fi usturoiul, al cărui gust înţepător se combină de minune cu carnea de porc. Ce să mai zicem de boiaua iute şi de cea dulce, pe care le pui cu grijă, ca să dai cârnaţilor culoare şi iuţeală… Ar mai fi câteva condimente pe care le pui doar dacă-ţi plac foarte mult: ienibahar, rozmarin, măghiran, coriandru… şi cam atât. Sarea şi piperul sunt obligatorii. Acum aşteptăm Sărbătoarea, că reţete romanesti pentru caltabos avem…
15 Decembrie 2015, 11:05
Caltaboş. Reţeta clasică – Ingrediente
1 kg carne de porc
150 g slănină
100 g orez
2 cepe
1/4 plămân de porc
boia de ardei dulce
2 foi de dafin d sare
piper boabe şi măcinat
intestine groase de porc