CLICKPOFTABUNA.RO Cozonac cu mac şi caise (rețete românești pe gustul tău)
După ce aşezi acest cozonac cu mac şi caise în tava de copt mai lasă-l la crescut încă un sfert de oră, apoi dă-l la cuptor. Cozonacul se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 1 oră. Dacă s-a rumenit mai repede, acoperă-l cu hârtie de copt şi lasă-l până când expiră timpul. Iată de ce ai nevoie pentru reușita acestei retete românești:
06 Aprilie 2016, 12:31
Cozonac cu mac şi caise – Ingrediente (2 cozonaci)
Pentru umplutură
300 g mac
200 ml lapte
100 g zahăr
2 ouă
1 kg caise
esenţă vanilie
Pentru aluat
1 kg făină
50 g drojdie
500 ml lapte
200 g unt
7 ouă
350 g zahăr
1 linguriţă coajă lămâie rasă
1 vârf cuţit sare
gem de caise pentru uns