CLICKPOFTABUNA.RO Cozonac de casă cu nucă şi cacao (rețete românești pe gustul tău)
Va prezentam una dintre retetele romanesti de cozonac de casa, pufos si delicios. Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatori, alaturi de alte mancaruri savuroase, preparate dupa retete romanesti.
04 Decembrie 2015, 11:19
Cercetătorii americani au constatat că la marii consumatori de nuci s-a înregistrat o rată mai mică a deceselor cauzate de infarct. Pe lângă Omega-3, nucile conţin acid elagic, un polifenol antioxidant care se găseşte şi în căpşuni, şi în zmeură, care neutralizează radicalii liberi vinovaţi de apariţia cancerului. Aşa că puteţi consuma cât mai multă nucă, chiar şi în prăjituri, aşa cum este acest cozonac de casă cu nucă şi cacao, ce poate fi preparat oricând pe timpul anului.
Cozonac de casă cu nucă şi cacao – Ingrediente (2 cozonaci)
Pentru aluat
1 kg făină
4 ouă
100 g unt
4 gălbenuşuri
500 ml lapte
200 g zahăr
esenţă vanilie
60 g drojdie de bere
coajă rasă de lămâie şi de portocală
1 praf de sare
Pentru umplutură
250 g miez de nucă
150 g zahăr
2 albuşuri
2 linguri cacao
esenţă de rom
Pentru glazură
2 albuşuri
150 g zahăr pudră
1 portocală