CLICKPOFTABUNA.RO Cozonac domnesc, pas cu pas (rețete românești pe gustul tău)
Sfintele sărbători de Paște se apropie, așa că este vremea să aduni cele mai bune rețete românești pentru prepararea bucatelor tradiționale pentru masa festivă. Iată rețeta de cozonac domnesc, pas cu pas. Învață să faci cel mai bun cozonac sărbătorile acestea.
15 Aprilie 2016, 12:13
Iată ce ai nevoie pentru Cozonac domnesc, pas cu pas:
Pentru aluat:
– 2 kg de făină
– 12-14 ouă (depinde de mărime)
– 500 de grame de zahăr tos
– coaja rasă de la 1-2 lămâi
– 2 lingurițe de sare
– 800-1000 de ml de lapte
– 200 de grame de unt
– 100 de grame de drojdie proaspătă
– 2 esențe de vanilie
– scorțișoară
Pentru umplutură:
– 1 kg de nucă
– 8-10 linguri de zahăr (pentru nucă)
– 2 linguri de cacao (pentru nucă)
– 1 esență rom
– stafide
– 1 ou bătut pentru uns