CLICKPOFTABUNA.RO Cozonac tradiţional cu nucă (rețete românești pe gustul tău)
Ne-a bucurat iernile copilăriei când îl mâncam proaspăt ieşit din cuptor cu o cană de lapte. Sau când îl înmuiam în aceeaşi cană cu lapte când se mai usca dar era la fel de bun ca atunci când ieşea aburind din cuptorul bunicii. Cozonacul tradiţional cu nucă, preparat dupa retete romanesti, era la fel de bun de fiecare dată. Mirosul nucilor coapte în cuptor este de secole asociat cu Sărbătorile de Iarnă. Ele amintesc de semnificaţia copacului puternic de la care provin şi ne conferă o stare de siguranţă, de stabilitate emoţională. Ce ar însemna Crăciunul fără un tort sau o prăjitură delicioasă cu nuci?
23 Decembrie 2015, 17:50
Cozonac tradiţional cu nucă – Ingrediente (2 cozonaci)
1 kg făină
8 gălbenuşuri
3 albuşuri
40 g drojdie proaspătă
250 g zahăr
2 pliculeţe zahăr vanilat
500 ml lapte
200 g unt
1 praf de sare
coaja rasă de la 1 lămâie
1 ou pentru uns deasupra
Pentru umplutură
300 g nucă
150 g rahat
5 albuşuri
300 g zahăr