CLICKPOFTABUNA.RO Curcan la cuptor cu sos de miere şi coniac (rețete românești pe gustul tău)
Pentru această reţetă românească de curcan la cuptor cu sos de miere şi coniac trebuie să foloseşti mai multe condimente printre care şi măghiran. O linguriţă este suficientă. În Ardeal i se mai spune şi „maiorană“. Ciorbele şi sosurile mai consistente, dressingurile pentru salatele bogate vor căpăta un parfum special dacă presari câteva frunze proaspete de măghiran. Dacă vrei să ai un ulei aromat, taie o mână de măghiran şi pune-l într-o sticlă de ulei cu măsline. Vei dai o savoare specială salatelor şi mâncărurilor tale. Iata care sunt ingredientele acestei delicioase retete romanesti.
11 Decembrie 2015, 14:47
Curcan la cuptor cu sos de miere şi coniac – Ingrediente (8-10 porţii)
1 curcan de 3-4 kg
20 ml ulei
sare
100 ml supă de pasăre
măghiran uscat
25 ml coniac
piper
rozmarin uscat
salvie uscată
1 măr tăiat în sferturi
1 tulpină de ţelină
1 lingură miere
1 ceapă mare
100 g unt topit