CLICKPOFTABUNA.RO Prăjitură cu ciocolată şi coniac
E îndrăgită de români, deși nu se află într-un nomenclator de retete romanesti. Dar cum să nu te îndrăgostești de ea, când combină două ingrediente prețioase, excitante, cum sunt ciocolata și coniacul! Pentru această prăjitură cu ciocolată şi coniac ai nevoie de 150 de ml de licoare. Un pahar de coniac adevărat este o alchimie a gusturilor şi aromelor. Uşor uleioasă, licoarea se face doar în regiunea care înconjoară oraşul francez Cognac şi se obţine din trei tipuri de struguri: Ugni Blanc, Folle Blanche şi Colombard. Pentru început se face vinul, apoi prin distilare dublă, numai în cazane din cupru, se obţine celebra băutură. Coniacul este turnat în butoaie de stejar, pentru fabricarea cărora se foloseşte numai lemn din pădurile din Limousin şi Troncais, iar la finalul celor doi ani, cât este lăsat la învechit, coniacul ajunge la 40 de grade.
07 Decembrie 2015, 11:57
Prăjitură cu ciocolată şi coniac – Ingrediente (6-8 porţii)
3 ouă
100 g zahăr
100 g făină
½ linguriţă praf de copt
100 g unt
1 vârf de cuțit sare
150 ml coniac
Pentru cremă
200 g ciocolată praline
1 lingură lapte
4 ouă
250 ml frişcă lichidă
4 linguri zahăr
6 foi gelatină
3 linguri pudră de cacao