CLICKPOFTABUNA.RO Prăjitură cu mere şi migdale (de post)
Multă lume ţine post în zilele de miercuri şi de vineri. Ne gândim pentru ei şi la reţete dulci de post, deoarece posibilităţile sunt multe, dar ideile nu vin tot timpul atunci când ai nevoie. Aşa că, azi le vin în ajutor cu această reţetă românească de prăjitură cu mere şi migdale.
29 Ianuarie 2016, 16:57
Prăjitură cu mere şi migdale (de post) – Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat
600 g făină
400 g margarină
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 praf de copt
1 lingură oţet de mere
50 ml apă
Pentru umplutură
1 kg mere din soiul Ionatan
5 linguri zahăr
1 linguriţă scorţişoară măcinată
2 linguri griş
Pentru glazură şi decor
4 linguri gem de mere
150 g migdale feliate
1 lingură zahăr pudră cu aromă de vanilie