CLICKPOFTABUNA.RO Prăjitură cu piersici şi ciocolată (reţete româneşti pe gustul tău)
Piersicile sunt foarte bogate în vitamine şi antioxidanţi. Sunt o bună sursă de potasiu, fosfor, calciu, iar dacă vrei să beneficiciezi de toate proprităţuile sale trebuie să o mănânci crudă, nedescojită. În medicina chineză, este folosită sub formă de compot pentru inflamaţiile stomacale. Pentru această reţetă românească de prăjitură cu piersici şi ciocolată vei folosi tot fructe din compot.
23 Februarie 2016, 12:19
Prăjitură cu piersici şi ciocolată – Ingrediente (4 porţii)
Pentru blat
4 ouă
200 g zahăr pudră
200 g unt
250 g făină
1 praf de sare
1/2 pliculeţ praf de copt
1 esenţă de vanilie
Pentru cremă
600 ml lapte
2 pachete budincă de ciocolată
200 g zahăr
250 g unt
300 g piersici din compot
Pentru glazură
150 g margarină
100 g ciocolată de menaj
30 g cacao
1 esenţă de rom
50 g fistic pentru decor