CLICKPOFTABUNA.RO Prăjitură tăvălită cu miere (rețete românești pe gustul tău)
De câteva zile mă tot gândesc la un desert, preparat după rețete românești, pe care mi-l făcea bunica de fiecare dată când ne vizita: prăjitură tăvălită cu miere. Vă împărtășesc și vouă rețeta acestui desert ideal pentru întreaga familie, dar mai ales pentru cei mici. Un dulce mai sănătos decât ceea ce cumpărați din comerț. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și cum se prepară această rețetă românească de prăjitură tăvălită cu miere:
26 Ianuarie 2016, 11:17
Ingrediente necesare pentru prăjitura tăvălită cu miere:
Pentru blat:
– 1 ou
– 75 de grame de margarină
– 3 linguri de miere de salcâm
– 70 de grame de margarină (merge la fel de bine și cu unt)
– 220 de grame de zahăr
– jumătate de lingură (rasă) de bicarbonat
– 350 de grame de făină
Pentru glazură:
– 300 de grame de zahăr
– 300 de grame de margarină sau unt
– 5 -6 linguri de lapte
– 50 de grame de cacao
– o esență de rom
– 150 de grame de nucă de cocos