CLICKPOFTABUNA.RO Reţetă grecească de musaca
Cum vara este în toi și ne stă gândul la plajele din Grecia, putem să ne reamintim de valurile mării și bucătăria savuroasă a acestei țări exotice chiar în bucătăriile noastre. Musacaua grecească se face cu vinete și cartofi și alte ingrediente speciale, care vor da aroma acestei rețete delicioase. Iată cea mai gustoasă rețetă grecească de musaca.
02 Iulie 2015, 12:03
Ingrediente Rețetă grecească de musaca:
Pentru straturi:
•2 cartofi mari
•2 vinete potrivite
•100 de grame de brânză rasă sau cașcaval
Pentru sosul de carne:
•1 kg de carne de vită proaspăt tocată (se poate pune combinație vită-porc)
•1 ceapă
•2 căței de usturoi
•400 de grame de roșii decojite sau o cutie de roșii decojite
•120 de ml de vin alb
•¼ linguriță oregano
•1/2 linguriță scorțișoară
•Jumătate legătură de pătrunjel
•2-3 linguri ulei
•1 linguriță de zahăr
•Sare
•Piper
Pentru sosul Bechamel:
•70 de grame unt
•2 ouă
•700 de ml lapte
•70 de grame făină
•1 praf nucșoară măcinată
•75 de grame brânză rasă sau cașcaval