CLICKPOFTABUNA.RO Ruladă cu prune şi aluat cu brânză de vaci
Pentru un aluat clasic cu brânză de vaci, aceasta se freacă bine pe marginea vasului cu furculiţa, ca să se omogenizeze, sau se trece prin sită, după care se adaugă grăsimea moale, un praf de sare, se amestecă bine şi apoi se frământă cu făină 5-6 minute. Dacă aluatul frământat se ţine la căldură, procesul de creştere are loc rapid, de aceea trebuie pregătit imediat cum se observă că începe să-şi mărească volumul. Dacă nu doreşti să-l prepari imediat, acesta se ţine la frigider. Pentru toate aluaturile cu brânză de vaci, iaurt sau smântână care au fost frământate fără praf de crescut sau drojdie, se va proceda la fel. Astfel rulada cu prune şi aluat cu brânză de vaci va fi absolut cuceritoare.
03 Octombrie 2015, 07:55
Ruladă cu prune şi aluat cu brânză de vaci – Ingrediente
800 g prune
2 pachete zahăr vanilat
50 g amidon
200 g brânză de vaci
150 g zahăr
60 ml lapte
50 ml ulei
1 vârf de cuţit sare
coaja de la o lămâie
300 g făină
1 pachet praf de copt
3 linguri nucă măcinată
30 g miere
50 alune tocate
Află modul de preparare pe clickpoftabuna.ro