CLICKPOFTABUNA.RO Tocăniţă din carne de porc cu măsline (rețete românești pe gustul tău)
Măslinele sunt culese în diferite stadii de maturitate şi apoi sunt preparate printr-o varietate de procese. Sunt puse la înmuiat în ulei, apă sau saramură, sau ambalate în sare. Cele mai importante tipuri de măsline, în funcţie de ţară de provenienţă, de culoare şi de metodele de prelucrare sunt: Kalamata – originare din Grecia, sunt măsline negre culese doar la maturitate şi conservate în apă cu sare, având o aromă puternică,Picholine – originare din Franţa, sunt măsline verzi cu o aromă uşor sărată, Manzanilla – originare din Spania, sunt măsline verzi. Pentru această reţetă românească de tocăniţă din carne de porc cu măsline poţi folosi orice fel de măsline negre îţi sunt pe plac.
01 Februarie 2016, 12:23
Tocăniţă din carne de porc cu măsline – Ingrediente (4 porţii)
500 g carne slabă de porc sau de vită
2 fire de praz (partea albă)
1 morcov
3-4 ciuperci mici
2 linguri ulei
1 lingură sos de soia
1 lingură pastă de roşii
100 g măsline negre
sare
piper