CLICKSANATATE.RO - 5 alimente care scad tensiunea arterială
Se estimează că una din trei persoane din țările dezvoltate suferă de hipertensiune. În acest sens, specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că orice creștere a valorilor tensiunii arteriale, chiar și una moderată, este asociată cu o speranță de viață mai redusă.
10 Mai 2016, 11:34
Așa că, dacă aveți tensiunea mare, nu ar trebui să neglijați acest aspect. Mergeți la medic, încercați să vă schimbați obiceiurile alimentare și stilul de viață. Iată câteva alimente, recomandate de specialiști, care îți vor scădea tensiunea.
Peștele
Numeroase soiuri de pește (precum somon, macrou, hering și păstrăv) conțin vitamina D. Numeroase studii au dovedit că această vitamină scade tensiunea.
De aceea, medicii le recomande celor care au această afecțiune să mănânce mai multă carne de pește. De preferat, măcar o dată la două zile. A
cesta trebuie preparat la cuptor sau la aburi, în niciun caz să fie consumat dacă este prăjit. Și încă ceva: nu trebuie să-i puneți sare. Dacă vi se pare că nu are gust, adăugați-i puțin busuioc.
Citiți mai multe despre acest subiect AICI