CLICKSANATATE.RO - Ce este indicat să mâncăm la micul dejun
Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. După perioada de repaus din timpul nopţii, organismul are nevoie de alimente care să-i ofere energie. De aceea, este foarte important să alegi produse care să reducă senzația de foame și să te ajute să nu cazi pradă tentațiilor culinare.
19 Octombrie 2015, 10:13
În timpul somnului, metabolismul tinde să încetinească. Singura modalitate de a-l accelera pentru a doua zi este să consumi un mic dejun sănătos la primele ore ale dimineții. În felul acesta organismul va arde calorii chiar de la începutul zilei.
Dacă prima masă lipsește, corpul stocheză caloriile, formându-se grăsimile. În felul acesta, sunt șanse mari să te îngrași, iar riscul apariției hipertensiunii arteriale, a bolilor de inimă și a diabetului crește.
În plus, „cei care sar peste micul dejun au tendința de a ciuguli alimente nesănătoase și de a face alegeri alimentare greșite. Organismul se simte amenințat de scăderea aportului de combustibil – adică de scăderea glicemiei.
Această amenințare e resimțită ca un pericol vital, declanșând o reacție neuro-comportamentală de stres care întunecă judecata când e vorba de decizii legate de alimentația sănătoasă“, explică dr. Cristina Spiroiu, medic primar endocrinologie, diabet zaharat, la Spitalul Militar Central „Carol Davila“, din București.