CLICKSANATATE.RO - Ce legume sunt mai sănătoase dacă le fierbi
Deși se spune că cele mai sănătoase legume sunt cele crude și că prin fierbere își pierd o mare parte din nutrienți, unele dintre acestea au nevoie de fierbere pentru a-și elibera proprietățile nutritive. Iată care sunt acestea!
04 Februarie 2016, 11:34
Rădăcinoasele
Legumele rădăcinoase cum ar fi cartofii sau napii conțin o mulțime de fibre, precum și vitamine. De asemenea, legumele rădăcinoase cu coaja mai închisă la culoare au mai multe beneficii pentru sănătate. Acestea se fierb cu tot cu coajă și se decojesc, dacă este cazul, înainte de a fi consumate, aceasta fiind o modalitate foarte bună de a le menține valoarea nutritivă.
Sparanghelul
Atunci când este gătit la abur, sparanghelul își va păstra toate calitățile miraculoase. Această legumă protejează inima dar și sistemul nervos. Leguma se gătește la abur pentru cel mult 10 minute.
Broccoli
Este o legumă frecvent consumată, iar cele mai recente studii au demonstrat că broccoli este mai hrănitor după ce a fost gătit la abur decât în forma sa brută. Leguma este o sursă excelentă de vitamina C și este considerată o armă împotriva cancerului.