CLICKSANATATE.RO - Ce nu știai că poți trata cu varză murată
Dintre toate murăturile, varza murată este indiscutabil campioana sănătății, deoarece contribuie la activarea metabolismului. Varza este bogată în microelemente şi săruri minerale, vitamina C, acid folic (mai ales în frunzele exterioare, de culoare verde), magneziu (restabileşte vitalitatea la persoanele suprasolicitate).
03 Februarie 2016, 11:15
Nutriţioniştii apreciază că, pentru unii bolnavi, varză murată este mai sănătoasă decât cea proaspătă, fiind mai bogată în vitaminele B1, B2, B3, B6 şi B9. Varza murată este unicul produs alimentar vegetal care conţine vitamina B12, aliatul tinereţii. În plus, vitamina U protejează mucoasa tractului gastro-intestinal, contribuind la tratarea ulcerațiilor. De asemenea, varzăa acră are renumele de a împiedica dezvoltarea tumorilor, activând enzimele care neutralizează substanţele cancerigene.
Iată ce poți trata cu varză murată!
Dureri de cap
Durerile de cap se pot reduce cu varză murată învelită în tifon şi aplicată în spatele urechilor şi pe tâmple. Capul se înveleşte cu un prosop. Dacă durerile sunt dese şi insuportabile, se bea şi câte jumătate de pahar de moare, de trei ori pe zi.
În cazul migrenelor puternice, dese si insuportabile, se beau și câte 100 ml de varză murată, de trei ori pe zi.
Hemoroizi
În tratarea hemoroizilor, se beau câte 100 ml de moare încălzită, de 3 ori pe zi, înainte de masă.
Ulcer
Varza este un antiacid eficient, de aceea este adesea indicată în tratamentul ulcerelor. Medicina naturistă oferă ca remediu în vindecarea ulcerului sucul de varză, pentru că are un conţinut ridicat în glutamină, un aminoacid cu care se hrănesc celulele care căptuşesc stomacul şi intestinul subţire.
Efectul benefic pe care-l are sucul de varză asupra membranei stomacului se datorează, arată studiile clinice, vitaminei U conţinute. Zeama de varză acră conţine această vitamină, care are proprietatea de a inhiba secreţia excesivă de acid gastric şi de a reface nivelul vitaminic din corp. De asemenea, varza este bogată în mucilagii, sulf, săruri de potasiu, compuşi care oferă proprietăţi cicatrizante. Vitamina K din varză are rol antihemoragic.