CLICKSANATATE.RO - Cele mai bune alimente anticancer
Un regim alimentar în care predomină legumele şi fructele reduce considerabil riscul de cancer, arată studii recente. Aşadar, limitează consumul de carne şi adaugă în dietă următoarele alimente-minune!
06 Noiembrie 2015, 12:14
Broccoli
Toate legumele crucifere (varza, conopida etc.) sunt alimente care previn cancerul de prostată, de sân, pulmonar și de colon.
Totuși, broccoli excelează la capitolul prevenire, datorită conținutului bogat de vitamina C și E, precum și minerale, cum ar fi calciu și fier. Pentru ca leguma să-și păstreze intacte toate proprietățile, îți recomandăm să gătești leguma la abur, nu mai mult de 10 minute.
Curcuma
Curcuma este un condiment cu proprietăți anti-cancer, mai exact rădăcina, ale cărei componente anti-cancer inhibă dezvoltarea tumorilor.
În plus, curcuma este foarte utilă pentru persoanele care se află sub tratament pentru cancer, întrucât rădăcina minimizează efectele secundare ale medicamentelor.
Totodată, curcuma conține curcumină, un compus antiinflamator care ameliorează în mod vizibil calitatea vieții persoanelor care suferă de dureri, reumatism, fibromialgie, oboseală cronică etc.