CLICKSANATATE.RO - Cele mai bune alimente pentru o imunitate de fier
Include în meniul tău cât mai multe alimente precum iaurtul şi usturoiul și astfel vei avea o iarnă fără nas în batistă, tuse și gât roșu. Vitamina C - „aurul” din citrice și ardei gras roșu
12 Noiembrie 2015, 10:56
Citricele conțin doze mari de vitamina C. Studiile au arătat că această vitamină poate diminua simptomele răcelii cu până la 23%. Şi pentru asta nu este nevoie decât de maxim 8 grame. Iar pentru că organismul nostru nu produce şi nici nu depozitează vitamina C, pentru o sănătate de fier, este nevoie de un consum zilnic din acest antioxidant. Această vitamină este responsabilă de creșterea producției de celule albe în sânge, care luptă împotriva infecțiilor.
În afară de citrice, alte alimente care au o cantitate mare de vitamina C sunt papaya, dovleacul, roșiile, broccoli, varza de Bruxelles și ardeii grași roșii. Aceștia din urmă conțin multă vitamina C, dar și betacaroten. Vitamina C ajută la menținerea unui ten sănătos, iar betacarotenul este foarte bun pentru ochi și piele.