CLICKSANATATE.RO Cele mai populare remedii naturale din lume
Bătrânii noştri credeau că bolile vin de la Dumnezeu, urmare a nerespectării sărbătorilor sau a datinilor strămoşeşti. Pentru a se vindeca, oamenii apelau la babele din sat şi la leacurile lor. O cutumă care se practică şi în prezent, nu numai la noi, ci peste tot în lume. Acestea apelau la fel de fel de remedii, devenite ulterior tratamente naturiste. Iata care sunt cele mai populare tratamente naturiste din lume.
22 Decembrie 2015, 10:19
Dacă mamele noastre ne dădeau ceai de ceapă în caz de tuse, în alt colţ de lume se bea ceai de rooibos ori de ghimbir. Dacă pentru arsuri folosim aloe ori suc de roşii, mexicanii au pudră din „arborele vieţii“. Şi aşa mai departe. Fiecare popor se foloseşte de remedii naturale pentru tratarea ori ameliorarea unor afecţiuni.
Africa de Sud: Rooibos pentru digestie
Ce este? Sud-africanii folosesc frunzele mici şi roşcate ale acestui arbust pentru calmarea stărilor de greaţă, în caz de balonare, arsuri la stomac, atât la adulţi cât şi la copii. Este aliatul lor de nădejde după o masă mai grea.
Tinerele mame le folosesc şi pentru a trata colicile la nou-născuţi. Potrivit unui studiu realizat în 2006 de o echipă de cercetători pakistanezi, canadieni şi germani, efectele calmante ale rooibosului se datorează flavoinoizilor pe care îi conţine în cantităţi foarte mari.
Cum se foloseşte? Faci o infuzie dintr-o linguriţă de frunze şi o cană de apă fierbinte (călduţă în cazul copiilor) pentru a calma problemele de digestie.
India: Ghimbir împotriva durerilor articulare
Ce este? India este cel mai mare producător de ghimbir din lume. Această rădăcinoasă este bogată în gingerol şi alte substanţe cu efect antiinflamator şi analgezic. Ameliorează durerile reumatice în cazul osteoartritelor şi redă mobilitatea articulaţiilor.
Cum se foloseşte? În ceai. Doza recomandată este de aproape 2 g (o jumătate de linguriţă) de ghimbir pudră pe zi dizolvate într-o ceaşcă de apă fierbinte. Poţi adăuga, de asemenea, ghimbir în supe sau mâncăruri cu legume ori cu pui.