CLICKSANATATE.RO Cele mai sănătoase uleiuri pentru prăjit
Fie că îl folosim la salate ori la prăjirea alimentelor, uleiul este un ingredient indispensabil în bucătărie. Pentru prăjit, trebuie să ţinem cont de rezistenţa uleiului la încălzire. Dacă aceasta este scăzută, uleiul poate deveni nociv.
13 Octombrie 2015, 11:10
Iată, așadar, care sunt cele mai sănătioase uleiuri pentru prăjit!
Ulei de palmier
Cel mai sănătos ulei pentru prăjit este uleiul de palmier. Acest ulei nu conține colesterol, este ușor de absorbit și digerat, ajutând la dezvoltarea sănătoasă a organismului. Având o rezistență la temperaturi de 230 de grade, uleiul de palmier este cel mai recomandat de medici pentru prăjit.
Ulei de arahide
Este bogat în grăsimi bune (mononesaturate și polinesaturate) și are un termen de valabilitate mai lung decât alte uleiuri pentru gătit. Uleiul de arahide are un punct de încălzire mai ridicat și nu absoarbe sau transferă aroma alimentelor.