CLICKSANATATE.RO - Condimente și ierburi aromatice, bune în diabet
Menținerea unui nivel normal al glicemiei în cazul celor diagnosticați cu diabet zaharat este necesar pentru păstrarea sănătății generale. Dieta are rolul ei, la fel și sportul, renunțarea la fumat și reducerea greutății corporale. Unele condimente sau ierburi aromatice pot reduce glicemia și ameliora simptomele specifice acestei afecțiuni.
12 Iulie 2016, 14:29
Busuiocul
Una dintre ierburile aromatice folosite cu succes pentru scăderea nivelului de glucoză din sânge este busuiocul. Are puterea de a reduce cu circa 7% nivelul glicemiei de după masă și cu 17% al nivelului de glucoză din sânge măsurat între mese.
Ghimbirul
Rădăcina de ghimbir are proprietăți antidiabetice, hipolipidice și antioxidative, ceea ce-l face un aliat în controlul nivelului de zahăr din sânge.
Ghimbirul poate să îmbunătățească și sensibilitatea la insulină, la fel cum are efect în reducerea stresului oxidativ, dezechilibru corelat cu boli ca diabetul.
Află mai multe mirodenii și ierburi aromatice care te ajută când ai diabet!