CLICKSANATATE.RO - Consumul de morcov crud - top 5 beneficii neașteptate
Multitudinea de vitamine și minerale conținute în această legumă, o încadrează printre cele mai benefice pentru sănătatea omului. Iată 5 beneficii neașteptate ale consumului de morcovi.
10 Februarie 2016, 12:22
Morcovul este una dintre cele mai consumate și bine văzute legume. Evident, nu și fără motiv, căci înainte de a fi folosit în mâncăruri, morcovul era luat ca și tratament pentru diverse afecțiuni. Multitudinea de vitamine și minerale conținute în această legumă, o încadrează printre cele mai benefice pentru sănătatea omului. Iată 5 beneficii neașteptate ale consumului de morcovi.
Consumul de morcov crud - aliat excelent în curele de slăbire, datorită efectelor benefice ale sistemului digestiv
Morcovul este un aliat de încredere în curele de slăbire. Nu are multe calorii (42/100 gr.), ajută la păstrarea unui sistem imunitar rezistent, datorită betacarotenului, unul dintre cei mai puternici antioxidanți și protejează împotriva radicalilor liberi.
Ca să te bucuri de vitaminele din morcov, unele studii recomandă ca morcovul să fie fiert înainte. Se pare că organismul asimilează mai bine betacarotenul din morcov când este gătit. Mai mult, cel mai bine este ca morcovii să fie fierți întregi, abia apoi tăiați pentru a păstra toate vitaminele.
Consumul de morcov crud - excelent revigorant pentru bărbați
Cu toții adorăm salata de crudități, însă puțini știm că aceasta este extrem de benefică pentru sănătatea omului. Morcovul, în combinație cu țelina este una dintre cele mai eficiente rețete pentru apetitul și vigoarea bărbaților. Vitaminele ca vitamina A, complexul de vitamine B și mineralele ca fier, potasiu, betacaroten, asparagina, calciu, magneziu, fac din morcov un ingredient perfect pentru salate sau sucuri energice.