CLICKSANATATE.RO - Cum deosebești ouăle proaspete de cele vechi
Atunci când vine vorba de durata de viață a alimentelor, ne bazăm întotdeauna pe data de expirare înscrisă pe ambalajul produselor. Însă, în ceea ce privește ouăle, avem de multe ori tendința de a trece cu vedere data de expirare de pe cutie.
11 Februarie 2016, 12:29
Pentru a-ți da seama dacă un ou a expirat sau nu sau cum deosebești un ou deja stricat de unul bun, trebuie doar să-ți folosești simțurile, mai precis văzul și mirosul.
Trebuie să știi, de asemenea, că ouăle pot fi consumate în siguranță chiar și după data înscrisă pe ambalaj. Totuși, cum ne dăm seama de acest lucru? Ouăle care nu au fost ținute în frigider au un termen de valabilitate de la 7 până la 10 zile, în timp ce ouăle păstrate în frigider pot fi consumate într-un termen cuprins între 35 și 40 de zile.
Cum să păstrezi ouăle proaspete
- Ouăle pot rezista la frigider până la 6 săptămâni;
- Cel mai bine este să depozitezi ouăle în cartonul lor original pentru a păstra temperatura constantă.
De ce este necesară refrigerarea ouălelor
Ouăle se păstrează la frigider pentru a reduce orice risc de salmonella. În schimb, ouăle proaspete, care nu au cuticule vizibile pe suprafața lor (sunt intacte), pot fi ținute și într-un mediu cu o temperatură constantă, care să nu fie mai mare de 21 de grade, cu condiția să fie consumate în maximum o săptămână.