CLICKSANATATE.RO Cum să alegi cel mai bun sortiment de măsline
Măslinul a reprezentat dintotdeauna un simbol al sănătății și un aliment-vedetă, ideal pentru consumul lar, dar și pentru vegetarieni sau persoanele care țin post.
24 August 2015, 09:16
Măslinele conţin, în cea mai mare parte fier, calciu, dar şi vitamina E, fibre şi cupru. Consumate în salate, măslinele sunt un bun energizant, normalizează valoarea colesterolului şi sunt perfecte pentru persoanele în vârstă, predispuse infarctului şi bolilor cardiovasculare.
Însă, te-ai întrebat vreodată, care măsline sunt mai sănătoase, cele negre sau cele verzi sau care este diferența între cele două tipuri? Iată câteva răspunsuri!
Cum alegi măslinele - măsline verzi sau negre?
Măslinele verzi sunt, de fapt, varianta necoaptă a măslinelor negre. Pentru că sunt culese înainte de a se coace, ele conțin o substanță numit oleuropein, care le conferă gustul ușor amărui.