CLICKSANATATE.RO - De ce trebuie să incluzi în dietă sfecla roșie
Deși are un gust plăcut, nu puține sunt persoanele care nu obișnuiesc să consume decât foarte rar sfeclă roșie. Descoperă în rândurile de mai jos câteva motive pentru care este bine să mânânci cât mai des sfeclă roșie!
23 Februarie 2016, 12:07
Hipertensiune arterială
Bogată în betanină şi săruri de potasiu, sfecla combate hipertensiunea. Iată reţeta care te ajută să ţii tensiunea arterială sub control: pui la fiert 3 l de apă de izvor.
După primele clocote, adaugi 300-500 g de sfeclă tocată şi iei vasul imediat de pe foc. Se infuzează 3 ore, apoi strecori şi adaugi 150 g zahăr şi o linguriţă de drojdie uscată. Vasul se pune într-un loc cald, pentru 24-36 de ore.Apoi, strecori şi bei zilnic 300 ml de suc fermentat de sfeclă.
Curăță sângele
Prin conţinutul ei bogat în fier şi vitamina C, sfecla favorizează creşterea nivelului de hemoglobină din sânge. Anemia şi alte boli grave ale sângelui, cum ar fi leucemia, pot fi ameliorate prin consumul zilnic al sfeclei roşii (150 g, atât crudă, cât şi fiartă sau murată), la toate mesele.
Descoperă și alte beneficii ale consumului de sfeclă roșie AICI