CLICKSANATATE.RO Diete sănătoase. Care este cel mai sănătos sortiment de pâine
Painea este un element de baza in alimentatie. Dietele sanatoase includ anumite tipuri de paine, considerate sanatoase si exclud painea alba. Iata care sunt tipurile de paine pe care trebuie sa le consumi in dietele sanatoase.
07 Decembrie 2015, 11:41
Neagră, cu seminţe, din secară, graham, albă... şi lista poate continua. Nu puţine sunt sortimentele de pâine pe care le găseşti pe rafturile magazinelor. Descoperă în rândurile de mai jos cum cum trebuie să alegi pâinea în funcţie de problemele de sănătate pe care le ai!
Grahamul este sursă de fier
Deoarece conţine mai puţine glucide, pâinea graham poate fi consumată şi de persoanele care ţin regim sau de cele care suferă de diabet zaharat. Aceasta este bogată în elemente care sunt indispensabile organismului, precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu şi vitamina E. De asemenea, conţine cu 40% mai mult fier decât pâinea albă.
Pâinea de secară, permisă la dietă
Conţine cele mai puţine calorii şi, de aceea, este recomandată frecvent în curele de slăbire. Cu toate acestea, pâinea de secară trebuie consumată cu moderaţie de persoanele cu probleme de digestie, precum ulcer sau colite de fermentaţie. Pâinea de secară conţine cea mai mare cantitate de fibre alimentare, care, consumate pe termen lung, pot irita tubul digestiv.
Pâinea neagră ajută digestia
Pâinea neagră conţine vitaminele E şi pe cele din complexul B (B1, B2, B6 şi B9), minerale (potasiu, calciu, fosfor şi magneziu) şi fibre alimentare. Prin conţinutul său bogat în fibre alimentare, pâinea neagră facilitează digestia, motiv pentru care este recomandată în dereglările sistemului digestiv. De exemplu, persoanele care suferă de constipaţie ar trebui să consume doar pâine neagră. De asemenea, s-a mai observat că aceasta ajută şi la detoxifierea organismului şi la prevenirea diabetului zaharat.