CLICKSANATATE.RO - Proprietățile ASCUNSE ale cepei. Iată cât bine îți poate face această legumă!
Ceapa are numeroase beneficii pentru organismul nostru. Iată de ce ar trebui să o consumăm mai des!nAceastă legumă este o sursă bogată de fier (previne anemia), fibre, potasiu, vitaminele A (protejează pielea şi mucoasele), B (ajută la creşterea metabolismului, îmbunătăţirea sistemului imunitar și a celui nervos şi menţinerii sănătăţii pielii şi muşchilor) şi vitamina C (creşte rezistenţa sistemului imunitar).
16 Mai 2016, 14:29
În plus, ceapa are proprietăţi antibiotice, antiinflamatoare (de efect pentru gută şi artrită), antiseptice (luptă împotriva bacteriilor, inclusiv E. Coli şi Salmonella, infecţii la nivelul tractului urinar), antimicrobiene şi carminative (de efect pentru constipaţie şi balonări).
Ne păzește de cancer
Este bine de știut și faptul că, acestă legumă poate să acumuleze seleniu din sol, o substanță protectoare impotriva aparitiei cancerului. Un studiu realizat de cercetătorii italieni a demonstrat că mâncatul cepei reduce mult riscul de apariție a mai multor tipuri de cancer.