CLICKSANATATE.RO. Reguli de combinare a alimentelor în dieta de vară
Este vară, sezonul în care vrem să arătăm mai bine, să avem un stil de viață mai sănătos, să facem mai multă mișcare. Totul pornește de la o alimentație corectă, echilibrată, care să asigure organismului aportul de nutrienți de care are nevoie.
04 Iulie 2016, 15:39
Acum este momentul ideal pentru detoxifierea organismului! „Trebuie să renunțăm la vechile obiceiuri de alimentație, încărcate caloric, consistente și să alegem în schimb o dietă asortată anotimpului. E bine să fie bogată în fructe și legume, în combinație cu oleaginoase, leguminoase, lactate mai degresate și carne alba slabă, preferabil pește sau fructe de mare”, explică Luminița Florea, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice.
Specialiştii spun că, trebuie să profităm la maximum de:
- proteinele animale ușor digerabile: carne albă (pui/ curcan, pește slab sau gras oceanic), ou, lapte și derivate de lapte (brânzeturi până spre maxim 18-20% grăsime, de vacă sau capră);
- legumele și fructele proaspete, de sezon (care asigură un aport maxim de nutrienți specifici);
Citeşte mai departe despre acest subiect AICI.