Cum alegem corect bananele
Indiferent de anotimpul în care ne aflăm, bananele se găsesc în orice magazin și în diferite culori - verzi, galbene cu pete verzi, galbene sau cu pete, atunci când sunt foarte coapte.
16 Noiembrie 2015, 11:25
Aceste fructe exotice și gustoase, care sunt și foarte sănătoase, sunt preferate în special de sportivi și de persoanele care depun mult efort fizic. De altfel, bananele conțin multe vitamine cum este acidul folic, vitamina C, A, E, B6, dar şi minerale precum potasiul, sodiul, fierul, calciul, magneziul, cobaltul, fosforul, zincul, cromul, plus fibre şi proteine.
Nu în ultimul rând, consumul de banane ajută la reglarea tranzitului intestinal, aceste fructe reprezintă un diuretic natural, acţionează ca energizante în momentele de suprasolicitare fizică şi intelectuală şi sunt recomandate în alimentaţia zilnică a femeilor, deoarece le protejează împotriva osteoporozei.
Însă, de ce criterii trebuie să ținem cont atunci când alegem bananele? Să fie verzi sau coapte? Iată, așadar, cum să alegem corect bananele și beneficiile lor!
Cum alegem corect bananele - banane verzi sau crude?
În stare crudă, bananele se prepară termic sau sub formă de făină, sunt alternative alimentare pentru persoanele alergice la gluten. Amidonul din bananele crude ajută la reglarea nivelului de glicemie, la menținerea greutății corpului și reducerea nivelului colesterolului din sânge. De asemenea, amidonul are rolul de a menține sănătatea colonului, astfel îmbunătățind starea digestivă. În plus, consumul regulat de banane verzi îmbunătățește secreția de insulină.