Cum se desfundă CORECT nasul bebelușului
Nu e neapărat necesar să cureți năsucul înfundat al micuțului, iar puiul tău s-ar putea să nu agreeze tentativele tale de a face acest lucur, însă e mai ușor pentru el să respire, să mănânce și să doarmă dacă are căile nazale libere.
23 Iulie 2015, 08:58
Cei mai multi dintre parinti primesc o pompita de la maternitate tocmai in acest scop si, de obicei, aceasta functioneaza perfect. De asemenea, mai exista pe piata cateva produse similare, care ar putea fi mai eficiente la curatarea nasucului micutului tau.
Incepe prin a pulveriza putina solutie salina in nasucul micutului, pentru a inmuia si a desprinde mucusul inainte de a incerca sa-l extragi. Poti cumpara solutie salina de la farmacii sau poti sa-ti creezi propria solutie acasa, dizolvand 1/4 de lingurita de sare in 8 picaturi de apa calduta.
Poti face o solutie noua in fiecare zi si s-o mentii curata, intr-un pahar de sticla acoperit. Nu ar fi rau sa fierbi apa inainte de a prepara solutia, pentru a fi sigura ca e sterilizata!
Apoi, asaza bebelusul pe spate, cu barbia usor ridicata. Pune o picatura-doua de solutie salina in fiecare nara cu ajutorul unei pipete si incearca sa-i tii nemiscat capul micutului pentru aproximativ zece secunde. Dupa fiecare folosire, curata pipeta.
Chiar si solutia salina in sine ar putea ameliora respiratia copilului. Dar, daca nasucul este in continuare infundat dupa cateva minute, poti apela la ustensilele de absorbtie a mucusului.
Cum folosesc o pompita?
Apasa si elimina aerul din pompita, pentru a creea un gol inauntrul ei. Apoi, delicat, introdu varful din cauciuc intr-o nara. Lasa usor pompita sa absoarba mucusul, apoi scoate-o din nasuc si apas-o puternic, pentru a elimina mucusul intr-o batista.
Sterge pompita si repeta procesul la cealalta nara. Daca micutul are in continuare nasul congestionat, dupa 5-10 minute aplica din nou picaturile de solutie salina si reia procesul de absorbtie cu pompita.