4 alimente care afectează sănătatea inimii
În ziua de azi, ai impresia că orice mănânci te îmbolnăveşte. Există tot felul de mituri legate de alimentaţia sănătoasă, iar cele mai multe dintre ele au legătură cu afecţiunile cardiovasculare. Iată câteva!
23 Iunie 2018, 10:12
Carnea roşie
Nu spune nimeni că burgerii şi fripturile în sânge sunt sănătoase, mai ales pentru inimă, însă asta nu înseamnă că nu poţi mânca o carne roşie, neprocesată, preparată la cuptor. Potrivit cercetărilor, carnea roşie poate fi integrată cu succes în dieta mediteraneană, ca parte a unui stil de viaţă sănătos. Cardiacii nu trebuie să facă exces, ci pot consuma între 200 şi 350 de g pe săptămână.
Ouăle
Deşi gălbenuşul poate fi periculos pentru bolnavii de inimă, studiile arată că un ou consumat la micul dejun poate îmbunătăţi starea de sănătate cu peste 50%. De asemenea, consumul regulat de ouă poate preveni afecţiunile cardiovasculare, prin reducerea riscului apariţiei atacului cerebral vascular. Sursă de proteine şi vitamine esenţiale, oul trebuie preparat prin fierbere, fiind recomandată evitarea prăjirii lui.
Află ce alte alimente cresc riscul de afecțiuni cardiovasculare pe clickpentrufemei.ro.